Anke de Jong

klinisch psycholoog, psychotherapeut (ook gezondheidszorgpsycholoog) en cognitief gedragstherapeut (VGCT)

In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heb sindsdien ik ruime ervaring opgedaan met verschillende psychische stoornissen. Tijdens de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog heb ik me vooral gericht op angststoornissen en ernstig psychiatrische aandoeningen. Daarna heb ik een periode gewerkt met volwassenen met (vroegkinderlijk) trauma. De laatste jaren heb ik gewerkt met patiënten met autismespectrumstoornissen en comorbiditeit en met patiënten met persoonlijkheidsproblematiek. Ik geef schematherapie, EMDR, en Mindfulness based cognitive therapy (MBCT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en systeemtherapie.

Naast mijn werkzaamheden bij het Expertisecentrum, ben ik tevens werkzaam bij Lentis en geef ik supervisie en werkbegeleiding aan gezondheidszorgpsychologen in opleiding en masterpsychologen. Als professional ben ik ook blijvend gericht op ontwikkeling en ben ik actief op het gebied van nascholing om me onder meer verder te verdiepen op het gebied van traumastoornissen. Samen met mijn ervaren collega’s bouw ik graag verder aan het Expertisecentrum Trauma en Verlies om persoonsgerichte behandelingen aan te kunnen bieden.

BIG nummers: GZ en KP: 19913884126, PT: 39913884116
AGB code: 94014404