Wachttijden en aanmelden

Voordat u zich kunt aanmelden voor psychologische zorg, dient u in het bezit te zijn van een geldige verwijsbrief van uw huisarts. Uw huisarts kan u ook verwijzen via Zorgdomein. Daarnaast moet u zich ook zelf bij ons aanmelden voor behandeling. Dat kan via de mail op info@ec-tv.nl. Na uw aanmelding per mail en nadat wij de verwijsbrief van uw huisarts of specialist hebben ontvangen, wordt u bij ons op de wachtlijst geplaatst. Wanneer wij op basis van de verwijsbrief nog aanvullende vragen hebben, bijvoorbeeld ter beoordeling of behandeling bij ons passend is, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wegens de vele aanmeldingen van de afgelopen periode, hebben wij een aanmeldingsstop voor behandeling in de Specialistische GGZ. U kunt zich nog wel aanmelden voor behandeling in de Basis GGZ. De geschatte wachttijd hiervoor bedraagt momenteel minimaal 12 weken. Heeft u voorkeur voor behandeling bij een specifieke behandelaar, dan kan de minimale wachttijd langer zijn. Nadat de intake heeft plaatsgevonden kan in principe meteen met de behandeling worden gestart.

Voor gesprekken met een van onze ervaringsdeskundigen en voor yoga(therapie) is geen wachtlijst. U heeft hiervoor geen verwijsbrief nodig van uw huisarts. Ook zonder dat u verder bij ons in behandeling bent en/of ter overbrugging van de wachttijd, kunt u hiervoor bij ons terecht.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden, dan kunt u contact opnemen via info@ec-tv.nl.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).