Wachttijden en aanmelden

Voordat u zich kunt aanmelden voor psychologische zorg, dient u in het bezit te zijn van een geldige verwijsbrief van uw huisarts. Uw huisarts kan u ook verwijzen via Zorgdomein. Vervolgens kunt u zich aanmelden voor behandeling via de mail op info@ec-tv.nl. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst.

De geschatte wachttijd tot het eerste gesprek bedraagt momenteel ongeveer 10-12 weken. Nadat de intake heeft plaatsgevonden kan in principe meteen met de behandeling worden gestart. In verband met de vakantieperiode kan het voorkomen dat er toch een behandelwachttijd van enkele weken is. Voor cliƫnten van Menzis die gebruik willen maken van gecontracteerde zorg en voor cliƫnten van DSW die zijn aangemeld voor behandeling binnen de SGGZ, kan de wachttijd langer zijn.

Voor gesprekken met een van onze ervaringsdeskundigen en voor yoga(therapie) is momenteel geen wachtlijst. U heeft hiervoor geen verwijsbrief nodig van uw huisarts. Ook zonder dat u verder bij ons in behandeling bent, kunt u hiervoor bij ons terecht.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden, dan kunt u contact opnemen via info@ec-tv.nl.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).