Wachttijden en aanmelden

Voordat u zich kunt aanmelden voor psychologische zorg, dient u in het bezit te zijn van een geldige verwijsbrief van uw huisarts. Uw huisarts kan u ook verwijzen via Zorgdomein. Daarna kunt u zich bij ons ons aanmelden voor behandeling via de mail op info@ec-tv.nl. Na uw aanmelding per mail en nadat wij de verwijsbrief van uw huisarts of specialist hebben ontvangen, wordt u bij ons op de wachtlijst geplaatst. Wanneer wij op basis van de verwijsbrief nog aanvullende vragen hebben, bijvoorbeeld ter beoordeling of behandeling bij ons passend is, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

De geschatte wachttijd tot het eerste gesprek bedraagt momenteel ongeveer 12 weken. Nadat de intake heeft plaatsgevonden kan in principe meteen met de behandeling worden gestart. Voor cliƫnten van Menzis die gebruik willen maken van gecontracteerde zorg en voor cliƫnten van DSW die zijn aangemeld voor behandeling binnen de SGGZ, kan de wachttijd langer zijn.

Voor gesprekken met een van onze ervaringsdeskundigen en voor yoga(therapie) is momenteel geen wachtlijst. U heeft hiervoor geen verwijsbrief nodig van uw huisarts. Ook zonder dat u verder bij ons in behandeling bent, kunt u hiervoor bij ons terecht.

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden, dan kunt u contact opnemen via info@ec-tv.nl.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).