Vergoedingen 2023

Net als in 2022, heeft het ECTV ook voor 2023 geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Dit betekent echter niet dat de zorg bij ons niet wordt vergoed. Met een restitutiepolis wordt doorgaans de volledige behandeling of een groot deel hiervan alsnog vergoed.

Voor 2023 hebben een aantal zorgverzekeraars (waaronder VGZ en FBTO) echter besloten hun restitutiepolis drastisch te beperken, waardoor voor hun verzekerden per 2023 een beduidend lagere vergoeding geldt. In dit artikel vindt u hierover meer informatie:
https://zorgkrant.nl/management-en-beleid/16320-gaat-de-restitutiepolis-verdwijnen-en-daarmee-de-vrije-zorgkeuze

Wij adviseren u om goed te checken hoe u verzekerd bent voor zorg binnen de (ongecontracteerde) GGZ en welk deel van de kosten van de behandeling u vergoed krijgt. Tot 31 december 2022 is het nog mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar indien u de vergoeding van uw huidige verzekeraar voor 2023 te beperkt vindt.

Indien u momenteel een naturapolis heeft, kunt u ook nog tot eind december overstappen naar een restitutiepolis om aanspraak te maken op een hogere vergoeding van uw behandeling in 2023.

Kijk hier voor een overzicht van de vergoedingen per verzekeraar en alle polissen in 2023: https://contractvrijepsycholoog.nl/vergoedingen-2023/

Klik hier voor meer informatie over contractvrije psychologen: https://contractvrijepsycholoog.nl/over/

Bokspsychotherapie (nieuw!)

Bij bokspsychotherapie worden evidence based behandeltechnieken, zoals EMDR en cognitieve gedragstherapie, gecombineerd met technieken uit de bokssport. Bij het ECTV gebruiken we bokspsychotherapie (met name) ter ondersteuning van de behandeling van posttraumatische stress-stoornis en/of persisterende complexe rouw.

Klik hier voor meer informatie.

Nieuwe rouwgroep start in Januari 2023

In samenwerking met Helios praktijk voor beeldende therapie biedt het ECTV begin 2023 opnieuw een rouwgroep aan. Deze (kleinschalige) groep is bedoeld voor mensen die te maken hebben met rouw ten gevolge van overlijden van een dierbare.  Naast het persoonlijk uitdrukken van gevoelens en herinneringen in beeldend materiaal wordt het delen met lotgenoten in eerdere groepen als erg waardevol ervaren.  Talent is niet nodig!

De groep vindt plaats  op donderdagavond van 18.30 tot 20.30 bij het ECTV aan de Canadalaan 10 in Groningen. Data: 19 en 26 januari, 9, 16 en 23 februari, 9, 16 en 23 maart 2023.

De kosten bedragen 55 euro per bijeenkomst en worden vaak (grotendeels) vergoed als u een aanvullende verzekering heeft. Voor vragen of om u aan te melden kunt u mailen naar contact@heliostherapie.nl.

 
Enkele reacties van eerdere deelnemers:

“Uiting geven aan datgene waarvoor geen woorden bestaan”

“Een creatieve opdracht gaf mij elke keer een andere invalshoek, wat ik zeer prettig vond”

“Erg fijn om herkenning en erkenning te vinden bij elkaar.”

“Er wordt op een prettige, niet nadrukkelijke manier leiding gegeven”

“Goede inhoud, groepsleiding was fijn”

Omgaan met coronastress

Speciaal voor mensen die zich zorgen maken over de coronacrisis en op zoek zijn naar handvatten om hier mee om te gaan, heeft Therapieland een online programma ontwikkeld. U kunt hier kosteloos (en indien gewenst ook anoniem) aan deelnemen. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina over e-health.