Beeldende therapie

Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van beeldende middelen, zoals klei, verf en tekenmaterialen. Door middel van het maken van beelden, kan uiting worden gegeven aan gedachten, emoties, herinneringen of wensen. Op deze wijze kan de therapie helpen bij het verminderen of accepteren van problemen.

Beeldende therapie is niet gericht op het maken van een “mooi” beeld. Bij beeldende therapie gaat het om het uitdrukking geven aan datgene wat binnenin leeft, wat soms met woorden onvoldoende mogelijk is. Het is dus niet nodig dat u heel creatief bent of bijvoorbeeld goed kunt tekenen of schilderen.

Beeldende therapie is erg geschikt voor mensen die moeite hebben met het voelen van emoties, het uiten van emoties of met het ordenen van ervan en voor mensen die geneigd zijn om erg “in hun hoofd” te zitten.

In samenwerking met Helios praktijk voor beeldende therapie biedt het ECTV regelmatig een rouwgroep aan. Deze (kleinschalige) groep is bedoeld voor mensen die te maken hebben met rouw ten gevolge van overlijden van een dierbare.  Naast het persoonlijk uitdrukken van gevoelens en herinneringen in beeldend materiaal wordt het delen met lotgenoten in eerdere groepen als erg waardevol ervaren.  Talent is niet nodig!


De volgende groep zal starten op dinsdag 1 oktober 2024 van 18.30 tot 20.30 bij het ECTV aan de Canadalaan 10 in Groningen. 

Data: 1, 8, 15 en 22 oktober, 5 en 26 november, 3 en 10 december. De kosten bedragen 55 euro per bijeenkomst en worden vaak (grotendeels) vergoed wanneer u een aanvullende verzekering heeft.

Voor vragen of om u aan te melden kunt u mailen naar contact@heliostherapie.nl.

 
Enkele reacties van eerdere deelnemers:

“Ik vond het fijn om te horen dat  anderen gelijke ervaringen hadden. Zo voelde ik me minder eenzaam.”

“Het creatief bezig zijn gaf me veel rust en focus. Het was een fijne manier om me te uiten.”

“Erg fijn om herkenning en erkenning te vinden bij elkaar.”