Helen Catsburg

Mijn naam is Helen Catsburg (1970). Ik ben opgeleid als GZ-psycholoog gespecialiseerd in traumatherapie en EMDR (EMDR practitioner). Daarnaast ben ik opgeleid als ervaringsgericht (lichaamsgericht) therapeut,(Lichaamsgericht werkend therapeut NIP) en volg ik opleiding in het Systemisch werken (o.a. opstellingen).

Ik ben o.a. psycholoog geworden omdat ik wil begrijpen en als het kan dingen wil veranderen. Bijvoorbeeld hoe we als mensen minder alleen kunnen zijn, en elkaar en onszelf beter kunnen begrijpen. Ik houd ervan te blijven leren, kennis en theorie toe te passen. En wil me open stellen voor en verwonderen over wat we in elk contact, in elk leven, op elk moment weer kunnen ontdekken.

Een van de interessante dingen in mijn vak vind ik werken met de ervaring, en lichamelijke signalen.
Wat we niet met ons ‘denken en hoofd’ kunnen veranderen, dan toch in beweging krijgen. Ik heb me gespecialiseerd in de gevolgen van traumatische ervaringen. Soms gaat dat over Post traumatische stress symptomen en klachten. Maar ook hardnekkige patronen in denken, voelen en ons doen en laten, kunnen verband hebben met eerdere ervaringen.

Ik heb binnen het GGZ gewerkt met adolescenten (intensieve dagbehandeling), cliënten met forensische problematiek, en binnen de verslavingszorg. Daarnaast werk ik ook al een tijd als zelfstandige. Naast therapie, geef ik les over trauma en lichaamsgericht werken aan collega’s en therapeuten in opleiding. En superviseer en coach ik mensen zowel wat betreft beroepsmatig functioneren als voor persoonlijk functioneren.
Ik zal voor ongeveer een dag in de week voor het expertise centrum werken. En werk graag samen met mijn collega’s daar aan een centrum waarin we deskundigheid en contact op maat vormgeven.

BIG nummer 59063085025 AGB code 94003586

<<< ga terug