Irma Wesselink


GZ-psycholoog

Mijn naam is Irma Wesselink (1963). Ik ben GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd), cognitief gedragstherapeut, psychotraumatherapeut en EMDR practitioner.

Naast mijn jarenlange ervaring binnen de specialistische kinder- en jeugdpsychiatrie in het werken met kinderen, jongeren én volwassenen, heb ik een eigen vrijgevestigde GGZ-praktijk. Mijn specifieke kennis en interesse ligt op het gebied van (complexe) trauma- en verliesgerelateerde klachten en dat sluit goed aan bij waar het ec-tv voor staat. Vandaar dat we vanaf oktober 2020 onze expertise bundelen en ik met enthousiasme deel ga uitmaken van dit centrum.

De wijze waarop mensen denken, voelen, handelen en in het leven staan, wordt beïnvloed door persoonlijke eigenschappen in combinatie met omgevingsfactoren en betekenisvolle levenservaringen. Problemen ontstaan wanneer nare en/of pijnlijke ervaringen de balans tussen draagkracht en draaglast dermate verstoren, dat natuurlijk herstel niet meer mogelijk is of stagneert.
In mijn behandelingen staat een persoonlijke, respectvolle benadering, een gedeelde visie op de probleemsamenhang en een doelgerichte werkwijze centraal. Ik geloof in de kwaliteiten en veerkracht van mensen om een nieuw evenwicht in het leven te vinden.

Ik bied zorg op maat en maak gebruik van effectieve behandelmethoden waaronder EMDR, cognitieve gedragstherapie, narratieve therapie en schematherapie. Elementen vanuit o.a. mindfulness, ACT en lichaamsgericht werken kunnen een zinvolle aanvulling zijn op het behandelaanbod.

Naast mijn werkzaamheden voor het ec-tv ben ik als docent werkzaam binnen het postdoctoraal onderwijs en ben ik supervisor en leertherapeut voor GZ-psychologen en cognitief gedragstherapeuten in opleiding.

BIG nummer: 29920306125 AGB code: 94100949