Sander van Straten

Mijn naam is Sander van Straten (1973). Ik ben Klinisch psycholoog – psychotherapeut, schematherapeut (supervisor), cognitief gedragstherapeut (supervisor) en EMDR practitioner.

In mijn loopbaan binnen de Geestelijke Gezondheidszorg heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van (complexe) traumagerelateerde-, dissociatieve- en persoonlijkheids-problematiek. Ik heb o.a. gewerkt binnen het top referent traumacentrum van GGZ Drenthe en bij Fier, het landelijk expertisecentrum voor mensen die te maken hebben gehad met geweld in afhankelijkheidsrelaties.

In mijn behandelingen vind ik het belangrijk om aan te sluiten bij wat jij wilt bereiken en maken we een gezamenlijk plan hoe je daar het beste bij te helpen. Mijn visie hierbij is dat ieder mens uniek is, iedereen krachten en kwaliteiten heeft maar dat soms door belastende ervaringen het niet meer goed lukt om je behoeften op een gezonde manier te vervullen. Psychotherapie kan dan helpen om te leren omgaan met deze ervaringen en de invloed hiervan op wie je bent, wat je doet en hoe je je voelt. In de therapie maak ik gebruik van schematherapie, elementen vanuit de cognitieve gedragstherapie en EMDR (een traumaverwerkingsmethode).  

Naast mijn werkzaamheden voor het EC-TV ben ik als docent werkzaam binnen het postdoctoraal onderwijs, waar ik lesgeef over schematherapie (hoofddocent) en diagnostiek van traumagerelateerde stoornissen. Ik geef supervisie schematherapie en CGT o.a. in het kader van de BIG-opleiding tot GZ-psycholoog, klinisch psycholoog en psychotherapeut. Voor deze laatste twee ben ik ook inzetbaar als leertherapeut. 

Klinisch psycholoog BIG nummer: 69057171925

Psychotherapeut BIG nummer: 89057171916

AGB code: 94000908