Saskia Valk

Yogatherapeut

Mijn naam is Saskia Valk (1979). Ik ben zelfstandig lichaamsgericht hulpverlener en deskundig op gebied van therapeutische yoga voor kinderen en volwassenen met zorg- en hulpvragen. 

Afgelopen jaren ging mijn aandacht steeds meer uit naar de vaak onbesproken, maar aanwezige trauma(s) van de kinderen (en ouders) die kwamen bij mij in praktijk Sadasiva.nl. Vanuit de behoefte aan meer kennis en wijsheid op gebied van trauma, kwam ik via Bessel van der Kolk (auteur Traumasporen), op het pad van Trauma Sensitive Yoga, een evidenced based methode waarbij yoga ingezet wordt om weer in contact te komen met het lichaam. En zo kon ik mijn liefde voor yoga en hart voor de zorg verder uitbreiden en verbinden met elkaar. Lichaamsgerichte therapie wordt als ondersteuning ingezet bij behandeling van oa EMDR en Cognitieve Gedragstherapie.

Op woensdagochtend en donderdagochtend werk ik in het Experticecentrum. Ik ben geregistreerd lichaamsgericht hulpverlener (SKJ), Natuurgeneeskundig Therapeut (BATC), Hatha Yoga docent en licensed practitioner Yoga for the Special Child®. 

<<< ga terug