Overige zorg

Ervaringsdeskundigheid

De gesprekken met onze ervaringsdeskundigen zijn in ieder geval tot maart 2020 geheel kosteloos. Naast uw psychologische behandeling bij het ECTV, kunt u dus gratis gebruik maken van hun diensten. Uw behandelaar kan dit met u bespreken, maar u mag er ook altijd zelf naar informeren. Ook mensen die niet in behandeling zijn bij het ECTV of nog op de wachtlijst staan, kunnen in aanmerking komen voor een of meerdere (gratis) gesprekken met een ervaringsdeskundige bij ons. Bent u geïnteresseerd, stuur dan een mailtje naar info@ec-tv.nl.

Muziektherapie

Muziektherapie kunnen wij in bepaalde gevallen aanbieden als onderdeel van een bredere behandeling binnen de Specialistische GGZ. U betaalt hiervoor dan geen extra kosten. Wanneer dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat dit binnen uw verzekering niet is toegestaan of bij behandeling in de Basis GGZ, dan kunt u ook kiezen voor losse consulten muziektherapie. U betaalt dan 75 euro per sessie. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft voor alternatieve geneeswijzen, dan worden deze kosten tenminste gedeeltelijk vergoed. Voor meer informatie hierover kunt u het beste even contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Muziektherapie vindt plaats in de praktijk van onze muziektherapeuten in Zuidwolde (Groningen).

Yogatherapie

Voor individuele yogatherapie (1 op 1, dus niet in een groep) betaalt u 62,50 euro per sessie. Ook wanneer u niet of nog niet bij ons in behandeling bent, kunt u zich hiervoor aanmelden. U heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts. De kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Beeldende therapie

Beeldende therapie kunnen wij in bepaalde gevallen aanbieden als onderdeel van een bredere behandeling binnen de Specialistische GGZ. U betaalt hiervoor dan geen extra kosten. Wanneer dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat dit binnen uw verzekering niet is toegestaan of bij behandeling in de Basis GGZ, dan kunt u er ook voor kiezen de behandeling zelf te betalen. De kosten voor deelname aan onze rouwgroep bedragen in dat geval 400 euro. De therapie bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur.

Kijk hier voor kosten en vergoedingen voor Psychologische zorg